de franse PYRENEEËN

Ruige bergen, idyllische meren en uitgestrekte bossen. De Pyreneeën in Frankrijk vormen een geweldige vakantiebestemming voor de actieve natuurliefhebber. 

Wil jij tijdens je vakantie optimaal genieten van het buitenleven in de Pyreneeën, maar wel met een beetje luxe? Dan ben je bij Lodge Holidays op het juiste adres!

de natuur op zijn mooist

Het gebied met zijn overweldigende berglandschap is geschikt voor het maken van wandelingen met het hele gezin, zelfs voor sportieve meerdaagse tochten. Je wandelt over bergtoppen, langs ravijnen, over kalksteenplateaus, langs kastelen en door vruchtbare valleien. Er lopen door de Pyreneeën veel pelgrimsroutes, zoals die naar Santiago de Compostela en naar Rocamadour. In de valleien van de Ariège tref je veel overblijfselen aan van kastelen van de katharen en prehistorische grotten. 

Je maakt kennis met de geschiedenis van de katharen via de “Chemin des Bonshommes”, een route die vertrekt vanuit Montségur. De zuidelijke Pyreneeën beschikken over drie Regionale Natuurparken met een bijzondere fauna en flora: Het Nationaal Natuurpark van de Pyreneeën (het Cirque de Gavarnie en de Grande Cascade) en het Nationaal Natuurpark van de Pyreneeën is opgericht in 1967 en is een van de 7 nationale parken van Frankrijk.

flora en fauna

Het Nationaal Natuurpark is rijkelijk voorzien van een uitzonderlijke flora en fauna en heeft een oppervlakte van 45.700 hectare. Het is een paradijs voor wandelliefhebbers en is doorkruist met ontelbare wandelpaden. Het grondgebied is ruig en huisvest de hoogste toppen van de Pyreneeën. In het midden van het park liggen ook cirques (keteldalen), kliffen en ravijnen en bergmeren.

Meer oostelijk in de richting van de Middellandse zee gaan de hoge Pyreneeën over in de mediterrane Pyreneeën. Hier vindt je prachtige stadjes met thermale bronnen.

camping Pyreneeën 

Op het Plateau de Sault, ligt op 1280 meter hoogte Camping Les Sapins. Vanuit je luxe safaritent kijk je uit over de vallei en de hoge toppen van de Pyreneeën. Je ademt de frisse berglucht diep in en voelt je ver weg van alle dagelijkse beslommeringen. Dit is nou het echte buitengevoel!

Camping Le Talouch, Frankrijk

Camping Le Talouch is ideaal gelegen midden in de Gascogne, tussen de Pyreneeën en de Middelandse zee, op steenworp afstand van Toulouse en Tarbes. De viersterrencamping Le Talouche biedt alle faciliteiten voor een sportieve en ontspannen familievakantie. Terwijl de kinderen in het overdekte en verwarmde zwembad spelen, komen de ouders helemaal tot rust tijdens een heerlijk wellness arrangement in de sauna en de hamam.

Toon meer

Ontdek de  Pyreneeën

indrukwekkende valleien

Franse Pyreneeën

Flora en fauna

Franse Pyreneeën

een paradijs voor avonturiers

Franse Pyreneeën

cirque du gavernie

cirque de gavernie