Bretagne

Hoge rotsen, steile kliffen, eeuwenoude kastelen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte stranden: de regio Bretagne mag je zeker niet missen tijdens je vakantie in Frankrijk

Wil je Bretagne op z'n best beleven? Dan ben je bij Lodge Holidays op het juiste adres. Wij hebben een unieke plekken in Bretagne gevonden waar jij optimaal geniet van de rust, ruimte en natuur die deze regio te bieden heeft. 

NATUUR, ZEE, HISTORIE EN CULTUUR

In het noorden van Bretagne vormt zich een werkelijk schitterende ruige kustlijn met grillige roze rotsen die tot in de zee lopen. Het landschap is afwisselend met machtige kliffen, duinrijen en in het binnenland een vlak tot glooiend landschap met in het westelijke deel zelfs een prachtige bergachtige streek; het natuurpark Le Vénec. Je ervaart er je als het ware in niemandsland!

Of je nou kiest voor het grillige noorden met zijn prachtige verscholen baaien of het zuiden met meer uitgestrekte zandstranden; je vindt er altijd schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissersbootjes en vele dorpen zijn ’s zomers gehuld in een tooi van prachtige kleurrijke bloemen.

Bretagne is ook het land van mystieke plaatsen die een grote rol spelen in de Bretonse legenden en cultuur en staat ook bekend om zijn Keltische invloeden. De naamsvermelding van de dorpen verwijzen hier nog dikwijls naar. Ook komen de Keltische roots tot uiting in de muziek.

Campings in Bretagne

In het hart van de Bretonse riviera, in zuid Finistère, vind je Camping Kost-Ar-Moor. Deze camping is ideaal gelegen aan de rand van een natuurgebied en op slechts 400 meter van de fijne zandstranden aan de kust van Fouesnant. De verscheidenheid van natuurlijke, beschermde gebieden, duinen, polders, eilanden en gemarkeerde wandelpaden maakt Fouesnant- Les Glénan de ideale plek om tot jezelf te komen.

Je verblijft hier in een authentieke safaritent met een groot terras, een buitenkeuken en luxe Fatboy lounge meubelen. Zo geniet je optimaal van de natuur, maar wel met de luxe van thuis. 

Camping Kost Ar Moor, Frankrijk

In het hart van de Bretonse riviera, in zuid Finistère, vind je Camping Kost-Ar-Moor. Deze camping is ideaal gelegen aan de rand van een natuurgebied en op slechts 400 m van de fijne zandstranden aan de kust van Fouesnant. De verscheidenheid van natuurlijke, beschermde gebieden, duinen, polders, eilanden en gemarkeerde wandelpaden maakt Fouesnant- Les Glénan de ideale plek om tot jezelf te komen.

Toon meer

Ontdek bretagne

Indrukwekkende bezienswaardigheden

Mont Saint-Michel

Eindeloze kustlijnen

Kustlijn Bretagne

Steile kliffen

Kliffen Bretagne

Pittoreske dorpjes

Dorpen Bretagne