le marche

proef het echte italië

De geschiedenis van Le Marche laat zien dat verschillende beschavingen dit gebied getekend hebben. 500 indrukwekkende stadspleinen, 106 kastelen, 15 forten en 170 fortificaties, 24 archeologische opgravingen en 71 historische theaters waarvan er nog 42 in gebruik zijn. En natuurlijk zijn er kerken, duizenden kerken waarvan 200 in vroeg-Romeinse stijl. Tenslotte hoorde Le Marche ooit toe aan het Vaticaan.

Le Marche is qua landschap en klimaat te vergelijken met het meer bekende Toscane, maar is nog niet overlopen door het massatoerisme. Het wordt ook wel eens het nieuwe Toscane genoemd. De oude stadjes ademen de sfeer uit van het echte Italië.

Uit eten gaan is hier betaalbaar. Je kunt volop genieten van de lekkerste pasta’s, risotto’s en  er is vaak een ruim aanbod aan visgerechten. De gerechten worden vaak op traditionele wijze bereid met verse streekproducten. Als je een beetje geluk hebt staat ‘’di mama’’ aan het fornuis.

Heerlijke italiaanse wijnen

De Verdicchio druiven groeien op de heuvels rond Jesi. Hier worden dan ook de Verdicchio wijnen gemaakt die gebotteld worden in de bijzondere amfora-vormige fles.  Cupramontana ligt in het hart van deze regio en wordt de wijnhoofdstad van de Verdicchio genoemd. In het eerste weekend van oktober wordt hier het befaamde wijnfestival gehouden.

Campings le marche

Om de omgeving van Le Marche te ontdekken, heb ik een aantal unieke plekken voor je gevonden. Op 586 meter hoogte ligt de terrassencamping Casa Tartufo. Deze kleinschalige camping biedt prachtige vergezichten over de heuvels van Le Marche tot aan de Adriatische kust. De Nederlandse eigenaren organiseren tal van heerlijke proeverijen met Italiaanse wijnen. olijfolie, lokale bieren, en zoektochten naar truffelels.

In het noorden van Le Marche ligt Camping  Podere Sei Poorte. Deze ruim opgezette camping biedt een prachtig over de groene heuvels.

Je verblijft hier in onze mooie luxe safaritenten met privé sanitair en een groot terras met buitenkeuken. Zo geniet je optimaal van de rust, ruimte en natuur die de regio Le Marche te bieden heeft!

Camping Casa Tartufo, Italië

In de regio Le Marche, aan de Adriatische kust, ligt mini camping Casa Tartufo. In deze kuststreek wisselen prachtige brede stranden zich af met steil in de zee afdalende rotsen. De glooiende heuvels bieden prachtige vergezichten. De Nederlandse familie Stroo die hier sinds 2013 met veel plezier woont, zal van je verblijf in dit door truffels omgeven gebied een onvergetelijke vakantie maken.

Toon meer

Ontdek de omgeving van le marche

indrukwekkende stadspleinen

Le Marche Italië

verse streekproducten

Le Marche Italië

gelegen tussen de
groene heuvels


Genieten aan de
adriatische kust