Ligurië: de bloemenrivièra

De Italiaanse Bloemenrivièra met z’n schitterende, ruige achterland, is een streek die mij direct betoverde. Het heerlijke eten met de vele streekproducten, de sfeervolle historische stadjes en de wilde natuur... puur genieten!

In het plekje Isolabona heb ik een kleinschalige camping met een gemoedelijke sfeer gevonden: Camping Delle Rose. Deze camping, gevestigd in de groene Nervia Vallei, wordt omringd door pittoreske landschappen en middeleeuwse stadjes.

Camping ligurië

Op Camping Delle Rose kom je helemaal tot rust in je luxe lodge. Gebergte, groen, geschiedenis en de zee komen samen op deze fantastische plek. De kleuren en geuren van zoveel historische verhalen trekken opnieuw voorbij en doen je beseffen dat je precies op tijd op de juiste plek bent beland. 

bezienswaardigheden ligurië

Bij Ligurië denk je al snel aan de bekende Cinque Terre. Maar wist je dat deze streek nog veel meer te bieden heeft? Ligurië is een streek met lange zandstranden, gezellige havensteden, middeleeuwse bergdorpjes en kleine vissershavens. 

Gelegen in de Nervia Vallei is het stadje Pigna vernoemd naar het coniferenbos dat de stad omringt. Waar je ook kijkt heb je een schitterend uitzicht en er is van alles te zien en te doen. Van de Piazza Vecchia en de San Tommaso kerk, tot de minerale bronnen van het Pigo meer. Na afloop kun je genieten van lokale gerechten als lamskarbonades en de samengeperste Parmezaan waar het stadje beroemd om is.

Niet ver van de camping, op zo’n zeven kilometer afstand van de zee, ligt het eeuwenoude stadje Dolceacqua. Gebouwd op een rots, wordt dit sfeervolle stadje gescheiden door de Terra en Borgo; een steile boogbrug over de Nervia rivier. Bezoek vooral het Castello dei Doria en geniet van het uitzicht en bestel daarna een heerlijke pasta met lokale pesto (Genovese) en je komt helemaal tot rust.

Beste reistijd ligurië

De beste reistijd voor de regio Ligurië is van mei tot en met september. In het hoogseizoen is hier genoeg te beleven, maar de meivakantie is ook een ideale periode om deze regio te bezoeken. 

Camping Delle Rose, Italië

Zin in een relaxte vakantie waarbij al je zintuigen geprikkeld worden? Zodra je over de grens van Italië met Frankrijk gaat (in Noordwest-Italië) ervaar je de geur en kleur van olijf- en palmbomen, eucalyptussen, cactussen, mimosa’s en citrusfruit. Zoet is de geur van het achterland van de Ligurische Rivièra.

Toon meer

ontdek ligurië

sfeervolle stadjes

adembenemende uitzichten

liguriË: de bloemenrivièra

watersporten