Blogs

Hoe staat het met de Corona situatie per 25 juni

25 June

Per 15 juni staan alle seinen weer op groen en zijn er geen belemmeringen meer om op vakantie te gaan naar landen binnen de EU. Op Nederlandwereldwijd.nl vind je meer informatie over reizen in en naar het buitenland of kijk per land op https://reopen.europa.eu/nl

Update Corona situatie

16 April

Hierbij wil ik jullie even op de hoogte brengen hoe wij omgaan met de annuleringen i.v.m. het Corona virus. De ontwikkelingen gaan snel en ook voor ons is er veel onzekerheid. Vooralsnog gaan we ervan uit dat iedereen vanaf 1 juni op vakantie kan.

Corona situatie

7 April

In deze onzekere tijden wil ik jou, als onze gewaardeerde gast, graag op de hoogte houden van de situatie omtrent het coronavirus in Europa. En hoe Lodge Holidays hiermee omgaat. Wilt u weten wat voor gevolgen het coronavirus voor jouw geboekte vakantie heeft? Lees dan onze blog en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat we je op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen.

Spoiler Alert: Game of ThroneSpoiler alert: Game of Thrones filmlocaties in Kroatië die je met eigen ogen wilt zien

7 May

Game of Thrones fans hebben er nagelbijtend naar uitgekeken: het allerlaatste seizoen van de populairste TV-serie van het moment. Wie vraagtekens voelt opkomen bij kreten als ‘Winter is coming’, ‘de draken van de Khaleesi’ en niet met wallen zo groot als zandzakken op werk is verschenen omdat hij oncontroleerbaar heeft zitten bingewatchen, adviseren we onder hun steen vandaan te komen. Want zelfs wanneer het je niets kan schelen wie uiteindelijk de beruchte ijzeren troon bestijgt, blijft het decor van deze fantasy serie een bezoek waard. Om de Zeven Koninkrijken van Westeros in beeld te brengen, zijn namelijk de mooiste plekken van de wereld als filmlocaties gebruikt. Mijn persoonlijke favoriet? Kroatië natuurlijk!

Waar een klein land groots in kan zijn: de republiek San Marino

17 April

Elke Italië-liefhebber zal het beamen. Het land van de laars is altijd een goed idee! Italië heeft als vakantieland alles wat je nodig hebt: een heerlijk klimaat, prachtige stranden, uitzicht op de beste pizza’s, schitterende natuur en een eindeloos aanbod aan culturele bezienswaardigheden. Toch maar weer naar Italië dan? Een beetje variatie in vakantiebestemmingen en een nieuw land ontdekken, spreekt ook aan. In de oudste soevereine staat ter wereld, San Marino, ervaar je het beste van Italië én verbreed je tegelijk je horizon. Als de dagjesmensen zijn vertrokken, zie je de schoonheid van de smalle straten en zonsondergang in deze belastingvrije microstaat. Dacht je dat er geen bestemming was die jouw geliefde Italië kon overtreffen? Think again!

Camping Delle Rose al vijftig jaar een camping waar je geen genoeg van krijgt

29 March

Al vijftig jaar een camping waar je geen genoeg van krijgt. Deze rustige glamping bestemming, ligt tegen een berghelling in de vallei van de rivier Nervia. De groene terrassen met fenomenaal uitzicht op de bergen, zijn al generaties in de familie. Nu gerund door Lorena, haar man Mauro en zonen Lorenzo en Riccardo, ademt deze camping gastvrijheid.

Alles wat je wil weten over de onontdekte bestemming Karlovac en haar prachtige omgeving

21 March

Vanaf Zagreb is het een uurtje rijden naar Karlovac, een provinciestad in Kroatië, gesticht in de 16e eeuw. Deze vroegere vestigingsstad is uitgegroeid tot industriestad waar het aangenaam vertoeven is, omgeven door groen, hippe cafés, leuke winkeltjes, gezellige restaurants en zeker nog niet ontdekt door de meeste toeristen.

Raften in Umbrië

5 August

Zin in een avontuur op het water? Wij starten deze bloedhete dag vanaf onze camping Pian di Boccio, midden in Umbrië. We hebben zin in verkoeling en in avontuur! Via mooie wegen en schitterende dorpjes rijden we naar Norcia.

Tour di Prosecco

15 June

Wie zich bevindt op het slingerende pad tussen de met wijnranken begroeide heuvels in de provincie Veneto, weet al hoe dit heerlijke en populair bubbelende drankje prosecco smaakt: groen, fris, fruitig en levendig.

Dagje zon, zee en strand in Le Marche

5 May

Zoek je verkoeling aan zee? De Adriatische Zee, ten oosten van Le Marche, telt maar liefst 180 kilometer kustlijn. Je hebt hier zand- en kiezelstranden. Geniet op een van de vele mooie kleine baaitjes bij Monte Conero of kies je liever voor de brede zandstranden met palmbomen in het zuiden?

Alles over hoe je caffe moet drinken in Italië

30 April

Koffie of caffe (spreek uit caffè), een sterke kleine espresso, is een serieuze aangelegenheid. Ik licht graag een tipje van de sluier op over koffiedrinken in Italië, want de plek en tijdstip van de dag, zijn bijvoorbeeld erg belangrijk. Zelfs het noorden en zuiden van het land zijn hierover verdeeld. Tijd voor een lesje koffiedrinken op zijn Italiaans.