Tour di Prosecco

Ontdek alles over dit lekkere bubbelende drankje

Wie zich bevindt op het slingerende pad tussen de met wijnranken begroeide heuvels in de provincie Veneto, weet al hoe dit heerlijke en populair bubbelende drankje prosecco smaakt: groen, fris, fruitig en levendig.

In het noorden van Italië, waar de tocht van zevenenveertig kilometer via de Strada del Prosecco je voert van Conegliano naar Valdobbiadene. Onderweg doe je een elftal dorpen aan: Costa Rua S. Pietrad i Feletto, Refrontolo, Pieve di Soligo, Solighetto, Farra, Col S. Martino, Guia, Santo Stefano en San Pietro di Barbozza. 

         

"Een tocht vol charme, boeiende geschiedenis en cultuur, door de lieflijke dorpjes, glooiende wijngaarden, agriturismi en panoramische uitzichten." 
               
           

Geniet van de omgeving en van de wijn!

Een tocht vol charme, boeiende geschiedenis en cultuur, door de lieflijke dorpjes, glooiende wijngaarden, agriturismi en panoramische uitzichten. Naast het aandoen van de verschillende makers van de Italiaanse prosecco’s, is het ook een aanvullende smaaksensatie om af en toe te stoppen bij een kleine trattoria om te genieten van de mousserende wijnen.

          

Prosecco 1
Prosecco 2
Prosecco 3
Prosecco 4
Prosecco 5
Prosecco 6
Prosecco 1
Prosecco 2
Prosecco 3
Prosecco 4
Prosecco 5
Prosecco 6


Wijnbouw in de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene in Veneto stamt uit oude tijden. De proseccowijnstok werd tweehonderd jaar geleden al gekweekt op deze heuvels. Men zegt zelfs dat het zijn oorsprong vindt in het drankje “pucino”in het Romeinse Rijk. 


De omgeving leent zich door hoogte en klimaat uitstekend voor de oogst van de prosecco-druif: glera. In 2009 kreeg prosecco de DOCG-status en daarmee is er een kwaliteitswaarborg voor zowel producent als consument.

        

Hoe drink je prosecco?

Prosecco drink je koud als aperitief of bij vis of salade. De smaak met zijn grote broer uit Frankrijk, champagne, verschilt vooral door zijn levendige jongheid, de vergisting van prosecco is veel korter, nu drinken is de beste optie, langer laten liggen komt de kwaliteit niet ten goede. Daar hebben wij uiteraard niets op tegen. Saluti

        

Geïnspireerd? Boek een vakantie in Italië

Ontdek meer blogs van Rink-Jan

Hoe staat het met de Corona situatie per 25 juni

Lees meer

Update Corona situatie

Lees meer

Corona situatie

Lees meer

Spoiler Alert: Game of ThroneSpoiler alert: Game of Thrones filmlocaties in Kroatië die je met eigen ogen wilt zien

Lees meer

Waar een klein land groots in kan zijn: de republiek San Marino

Lees meer

Camping Delle Rose al vijftig jaar een camping waar je geen genoeg van krijgt

Lees meer