san marino

Ontdek dit ministaatje in Italië

San Marino is de oudste republiek van Europa. Dit onafhankelijke ministaatje in Italië staat bekend om de mooie architectuur, glooiende heuvels en grillige rotsformaties.

Slechts een handjevol mensen overnacht in of nabij San Marino stad. Dat maakt de ervaring om in dit land te verblijven extra bijzonder.  Als de dagjesmensen zijn vertrokken, zie je de schoonheid van de smalle straten en zonsondergang in deze belastingvrije microstaat. 

Bezienswaardigheden san marino

Het hoogste punt van het land, Monte Titano, ligt op 749 meter boven de zeespiegel. Hier vind je ook de meest bekende bezienswaardigheid: de twee torens Rocca Guaita en Torre Cesta. Tijdens een bezoek aan de torens geniet je van een prachtig uitzicht over San Marino.

Andere attracties zijn de kleurrijke wisseling van de wacht op de Piazza della Libertà, waar je direct Palazzo Pubblico (het stadhuis) bezoekt, de Basillica di San Marino en de verschillende musea.

Mijn persoonlijke hoogtepunt in San Marino? Met een gelato in mijn hand verdwalen in de kleine slingerstraatjes van de middeleeuwse vestingstad San Marino. Vlak voor zonsondergang ga ik naar een van de uitzichtpunten van de stad om hier nog even van het uitzicht te genieten.  

Camping San Marino

De groene en mooi aangelegde terrassencamping Camping Centro Vacanze San Marino ligt schilderachtig mooi op een heuvel vlak voor de oude stad in San Marino. Een prachtige plek om vakantie te vieren.

Je verblijft hier in de Desert Lodge met een ruim terras en veel privacy, waar je kunt bijkomen met een goed glas wijn. Sigrid, de Nederlandse receptioniste, helpt je bij eventuele vragen. Dat slaapt lekker rustig. Of komt dat toch door het heerlijk zachte hemelbed en de natuurgeluiden op de achtergrond?  

Camping Centro Vacanze San Marino, Italië

Altijd al het echte dolce vita gevoel willen ervaren? Ik heb het voor je gevonden. Op deze camping heb je een schitterend uitzicht op de kustlijn van de Adriatische zee, logeer je in een luxe Desert Lodge met je eigen douche en toilet, op een royale plek. Ik verzeker je, je wilt nooit meer anders.

Toon meer

Ontdek san marino

De drie torens 
van san marino

Knusse straatjes
in san marino stad

Spectaculaire vergezichten

glooiende heuvels