Dagje zon, zee en strand in Le Marche
   

Zin een dagje aan de Adriatische kust?

Zoek je verkoeling aan zee? De Adriatische Zee, ten oosten van Le Marche, telt maar liefst 180 kilometer kustlijn. Je hebt hier zand- en kiezelstranden. Geniet op een van de vele mooie kleine baaitjes bij Monte Conero of kies je liever voor de brede zandstranden met palmbomen in het zuiden?

        

"Het wemelt van de terrasjesen restaurants, waar het heerlijk vertoeven is. En ‘s avonds lekker flanerenover de boulevard!"
     
     

Schone, mooie stranden

Maar liefst 16 stranden hebben het predicaat La Bandiera Blu, de blauwe vlag die aangeeft dat deze stranden superschoon zijn. In totaal zijn er 26 badplaatsen aan zee. 

Aan de voet van de Monte Conero, ten zuiden van Ancona, vind je twee baaitjes van de plaatsen Numana en Sirolo, deze worden gezien als de mooiste stranden van de Italiaanse kust. Te voet of met een pendelbusje kun je het strand bereiken. Numana ligt zuidelijker met uitzicht op Monte Conero, je kunt aan de boulevard je auto parkeren. Dit is een mooi breed zandstrand.

     

Strand 1
Strand 2
Strand 3
Strand 4
Strand 5
Strand 1
Strand 2
Strand 3
Strand 4
Strand 5


Bijna geen toerist te bekennen

Ook echt prachtig zijn de stranden meer zuidelijker gelegen. Pedaso met zowel kiezel- als zandstrand, amper buitenlandse toeristen en waar het heerlijk een vers visje eten is bij Il Faro, of een verrukkelijke vongole.

Meer naar het noorden ligt de grote badplaats Porto San Giorgio. De naam geeft het al aan, deze plaats heeft een haven. Het zandstrand is lang en breed met diverse speelmogelijkheden voor kinderen en gezellige strandtenten.

     

Genieten aan zee!

Senigallia (vlakbij Ancona) met zijn twee lange boulevards, heeft de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen als schoonste strand en meest gecultiveerde boulevard. Heel geschikt voor kinderen, het zandstrand loopt heel geleidelijk af in zee. Het wemelt van de terrasjes en restaurants, waar het heerlijk vertoeven is. En ‘s avonds lekker flaneren over de boulevard!

        

Ontdek meer blogs van Rink-Jan

Tour di prosecco
Lees blog
Verdwaal in schitterend Italië
Ontdek bestemming
Raften in Umbrië
Lees blog
Heart of Nature
Alles over hoe je caffe moet drinken in Italië 
Lees blog
Koffie Italie

👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gerust Rink-Jan een whatsappje sturen.

06 430 011 13