Beleef een actieve vakantie in Europa

Steeds meer mensen kiezen voor een actieve vakantie, waarbij ze vanuit hun luxe glampingtent middenin de natuur erop uit kunnen trekken om sportieve activiteiten te ondernemen zoals mountainbiken, abseilen, kanoën, hiken of klimmen. Naast ruimte voor ontspanning, leent een actieve vakantie zich uitstekend om de omgeving te verkennen, je hoofd leeg te maken in de prachtige natuur en het avontuur op te zoeken. In Europa kun je op diverse bestemmingen een actieve vakantie beleven met het hele gezin. Combineer je actieve vakantie met een verblijf in een luxe safari lodge met een heerlijk boxspringbed, voorzien van alle gemakken. Op die manier ervaar je het buitenleven én kom je herboren terug! 

Outdoor sporten in Zuid Frankrijk

Kies je voor camping Les 3 Cantons in de Franse Pyreneeën dan helpt onze partner Kammenga Aventura je graag met het plannen van je actieve vakantie. Via ferrata bijvoorbeeld is een populaire activiteit waarbij je via klimhaken en uitdagende richels een steile rotswand opklimt. Afhankelijk van je niveau kun je al kennismaken met via ferrata vanaf €37,50. Het uitzicht op Saint-Antonin-Noble-Val of over de vallée du Viaur is letterlijk en figuurlijk adembenemend. Je kunt er ook voor kiezen om 's nachts een spannende mountainbike tocht te maken door de Gorges de l'Aveyron. Of ruil je liever je zachte matras in voor een survival hike waarbij je 's nachts overleeft in het bos? Dat kan al voor €25 (exclusief slaapzak en slaapmatje). 

Voel je je avontuurlijk en durf je de uitdaging aan, dan kun je ervoor kiezen om een spannende tocht te maken in één van de vele grotten rondom Bruniquel. Tijdens de activiteit genaamd spéléologie, combineer je een kleine via ferrata met abseilen, tokkelen en klauter en kruip je door de grot zelf. Natuurlijk krijg je een helm, overal, gordel, via ferrata set en hoofdlampje mee. Je gaat naar huis met een ervaring om nooit meer te vergeten, nadat je een hele nieuwe ondergrondse wereld hebt ontdekt. Spéléologie gaat altijd onder begeleiding van een gids en is voor durfals vanaf 10 jaar. De kosten zijn €45,- per persoon. 

Andere leuke actieve activiteiten zoals pijl en boogschieten of kanoën zijn ook mogelijk in deze omgeving. Of wat denk je van abseilen op de Roc d'Anglars (€30 per persoon), boven het middeleeuwse dorpje St. Antonin Noble Val. Je begint met een 20 meter abseil, en vervolgens doe je een 40 meter hoge abseil. Wat je ook besluit te doen, een actieve vakantie in de Franse Pyreneeën gaat nooit vervelen. 


Actieve vakantie in Kroatië

Ook het prachtige Heart of Nature is een paradijs voor de outdoor liefhebber. Op deze camping in het binnenland van Kroatië, helpt Kamat Adventure je om de omgeving te ontdekken op een sportieve, actieve manier. Per fiets, kayak of al wandelend ontdek je wat deze omgeving te bieden heeft. 

Karlovac ligt nabij 4 verschillende rivieren, wat dit gebied zeer geschikt maakt om een halve dag te kayakken. Je maakt met een gids een tocht van 11 kilometer en stopt bij een plek waar je kunt zwemmen of even kunt ontspannen. Ben je op zoek naar een sportieve activiteit op het land, dan is rotsklimmen misschien iets voor jou. Voor dezelfde prijs als een halve dag kayakken (€33,-) ga je naar het klimgebied Klanac, een half uur vanaf Karlovac stad. Daar zijn zes routes te vinden die ideaal zijn om te leren klimmen, met een hoogte van 5-10 meter (schaal 4 en 5). Ontdek de waterval van de rivier Kupa of neem een verfrissende duik na je geleverde inspanningen. 

Je kunt ook je vakantie naar grote hoogte brengen met een hiking tour naar de berg ‘Klek’. Deze slapende reus geeft uitzicht over het Ogulin gebied en de bergen Bjelolasica, Risnjak, Sveta Gera en Medvednica. De bergtop bevindt zich op 1173 meter hoogte. De tour is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en de kosten bedragen €33,- per volwassenen. Heart of Nature is een fantastisch gebied om per mountainbike te ontdekken. De 30 kilometer lange tocht, maakt zwemstops en gaat door pittoreske Kroatische dorpen. In het dorpje Ozalj stap je even af om een kijkje te nemen. Ook deze tocht is onder leiding van een gids. Met een actieve vakantie in Heart of Nature, leer je Kroatie en haar natuur op een unieke manier kennen!