Zo willen we reizen in het nieuwe jaar

Het jaar dat veel mensen snel uit het collectief geheugen willen wissen, ligt eindelijk achter ons. Vol verwachting kijken we uit naar 2021. Kunnen we binnenkort weer met een gerust hart op vakantie naar het buitenland? En op welke manier willen we dan vakantie vieren? Booking.com voerde een grootschalig onderzoek uit onder 20.000 reizigers in 28 landen om erachter te komen hoe we reizen in het komend jaar (en erna) zullen ervaren. De uitkomsten waren opmerkelijk.

Veiligheid voor alles

Net als Lodge Holidays heeft de Nederlandse reiziger de veiligheid hoog in het vaandel staan. Meer dan drie op de vijf mensen (62%) geeft aan voor toekomstige reizen meer voorzorgsmaatregelen te nemen ten gevolge van het coronavirus. Lodge Holidays ondersteunt haar boekers om zo veilig mogelijk op vakantie te kunnen. Alle campings zijn door mijzelf zorgvuldig geselecteerd op ruim opgezette staanplaatsen, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Kleinschaligheid en persoonlijke zorg blijven ook dit jaar voorop staan voor de beste vakantie ervaring! 

Terug naar de natuur

Als er één positieve ontwikkeling is voortgekomen uit de coronacrisis, is het wel dat we de natuur meer zijn gaan waarderen. Ook booking.com ziet in haar onderzoek een grotere interesse bij mensen in wandelen (94%), schone lucht (50%), natuur (44%) en ontspanning (33%). Lodge Holidays is er al jaren van overtuigd dat dit belangrijk is. In al onze luxe lodges kun je in alle rust genieten van de prachtige natuur, of je nu naar Kroatië, Italië of Frankrijk gaat. Onze campings liggen op de meest prachtige plekken, zodat wandelen een nóg groter hoogtepunt van de dag wordt dan het tijdens de lockdown is. Snuif de frisse lucht op en voel je even helemaal één met de natuur, zonder de luxe van thuis te hoeven missen.  

We blijven een reislustig volk 

Ondanks de voortdurende onzekerheid, is ons verlangen om te reizen alles behalve verdwenen. Sterker nog, bijna de helft van de Nederlandse reizigers (46%) geeft aan weer graag te willen reizen. Bijna hetzelfde aantal (45%) geeft aan dat ze reizen nu meer waarderen en het in de toekomst als minder vanzelfsprekend gaan beschouwen. Hoe het nieuwe jaar zich ook zal gaan ontwikkelen, één ding is zeker: we reizen nu bewuster dan ooit. Lodge Holidays denkt graag met je mee hoe we van jouw vakantie in 2021 een onvergetelijke ervaring kunnen maken. 

Het hele onderzoek van Booking.com kun je vinden op news.booking.com