Tijd voor een heerlijke strandvakantie in de zon

Zie je jezelf al liggen op je handdoek, terwijl je lekker aan het relaxen bent met een boek op het strand? Of maak je liever een lange strandwandeling met je voeten in de zee? Waar je voorkeur ook naar uit gaat, voor zonaanbidders is Europa een uitstekende bestemming. Voor iedereen die na de korte, koude winterdagen toe is aan een dosis vitamine D, weten wij de beste plekjes.

Altijd op tijd voor een zonsondergang vanaf het strand in Bretagne

Bretagne is een prachtig schiereiland aan de westkust van Frankrijk. Samen met de omliggende eilanden telt Bretagne meer dan 2500 kilometer kust. De grillige kustlijn is volgens veel reizigers een van de mooiste kustlijnen van Europa. De kleinschalige camping Kost Ar Moor ligt midden in de Bretonse Riviera en is bij uitstek geschikt voor wie in de natuur wil verblijven op loopafstand van de zee. De camping ligt aan de rand van een beschermd natuurgebied met duinen, polders, eilanden en verschillende gemarkeerde wandelpaden. Aan de kust van Fouesnant vind je diverse heerlijke zandstranden. Voor ieder wat wils.

Zonsondergang

Ben jij bij voorkeur op het strand te vinden om de zon langzaam in de zee te zien zakken? Maak dan een avondwandeling in Mousterlin. Dit is volgens ons een van de mooiste wandelingen in Zuid-Finistère.

Zandkastelen bouwen

Zodra je uit je luxe safaritent stapt, bouw je op het zandstand van Coat Clévarec samen met het gezin, familie of vrienden het ultieme zandkasteel. Dit strand is heerlijk om te ontspannen, te zwemmen of watersporten te beoefenen. 

Het zonnetje in huis

Nadat je uitgerust bent ontwaakt op je comfortabele boxspring matras, stap je met je goede been uit bed voor een vroege wandeling. De Beg-Meil-route voert je langs groene algendammen en kleine, rotsachtige baaien. 

Saint Nicolas per boot

Bekijk Bretagne per boot en laat je verbazen door de schitterende stranden op de Glénan-archipel, een paar kilometer van Fouesnant in de Atlantische Oceaan. 

Fouesnant is een van de gemeenten in Frankrijk waar je de mooiste stranden herkent aan een blauwe vlag. Zie je deze wapperen op het strand, dan betekent dat dat dit strand hoog scoort op 32 criteria waaronder schoon zand, goede waterkwaliteit, toegankelijkheid en veiligheid. De vlaggen worden uitgereikt door de Foundation for Environmental Education (FEE). Als je op zoek bent naar stranden met een blauwe vlag tijdens je vakantie, kun je de officiële website van de Blauwe Vlag raadplegen voor een lijst met gecertificeerde locaties in een bepaald land of regio.

Op zoek naar de mooiste stranden van Italië

Ook het prachtige San Marino, het piepkleine onafhankelijke ministaatje in Italië, is een pareltje onder de strandvakanties. In ongeveer 15 uur (vanaf Utrecht) rij je met de auto naar camping Centro Vacanze. Vanuit je comfortabele Desert Lodge kijk je vanaf de heuvels op deze camping uit over de Adriatische Zee. Rimini met haar uitgerekte zandstrand ligt op slechts 15 km. Je vindt hier een paar drukke stranden, maar laat je daardoor niet weerhouden om deze prachtige regio te bezoeken. De sfeer is op en top Italiaans, aangezien deze stranden ook bij Italiaanse families populair zijn. Ook in Italië wordt de Bandiera Blu, de blauwe vlag, gehesen op de stranden van Bellaria Igea Marina, Riccione, Misano en Adriatico. Deze prachtige stranden zijn zeker een bezoekje waard!

Naast het strand, is ook het charmante oude stadscentrum van San Marino een must. Naast het prachtige landschap en de rijke cultuur is San Marino een echt shopparadijs. San Marino is de oudste republiek ter wereld en, voor velen belangrijker, je kunt hier belastingvrij winkelen. Maar onderschat ook de schitterende omgeving niet: Monte Titano is de hoogste berg en heeft 3 bergtoppen. Op de bergtoppen staan de bekende Drie Torens van San Marino: La Guaita, La Cesta en Il Montale. De torens zijn het nationale symbool van San Marino en staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.