Hoe staat het met de Corona situatie per 25 juni

Italië in Coronatijd


Afgelopen week heb ik een toer gemaakt langs alle campings waar onze luxe lodges staan om deze zomerklaar te maken.  Kriskros Italië door van Umbrië, via Le Marche naar San Marino en weer terug naar Nederland.

Na mijn bezoek aan camping Podere Sei Poorte ben ik naar San Marino gereden. Wat mij opvalt is dat de mensen hier heel verstandig met de “gevaren” omgaan, maar vooral weer genieten van het Italiaanse leven waar wij zo dol op zijn.

Bij een restaurant in Fabriano heb ik heerlijk een hapje gegeten. Ik hoefde niet te reserveren of mij te registreren, zoals in sommige media wordt beweerd, en werd zeer gastvrij ontvangen. Onderweg naar de auto liep ik langs een bar waar jonge Italianen gezellig samen een borrel dronken.

Op straat zie je vooral oudere mensen nog met een mondkapje lopen. Van meerdere bronnen heb ik begrepen dat vanaf 1 juli het dragen van een mondkapje binnen een winkel of bv tankstation niet meer hoeft. Dit is echter nog niet formeel gecommuniceerd.

In Milaan en in de gemeente San Siro zie je de mensen weer op straat en genieten van elkaars gezelschap in een restaurant of bar. Het leven hier voelt als “normaal” en de mensen ogen ontspannen.

De Italianen en Nederlandse camping eigenaren kijken er naar uit om jullie weer te ontvangen en een onbezorgde vakantie te bezorgen.

Groet, Rink-Jan


25 JUNI UPDATE CORONA SITUATIE


Per 15 juni staan alle seinen weer op groen en zijn er geen belemmeringen meer om op vakantie te gaan naar landen binnen de EU. Op Nederlandwereldwijd.nl vind je meer informatie over reizen in en naar het buitenland of kijk per land op https://reopen.europa.eu/nl

De corona regels in Italië, Frankrijk en Kroatië wijken niet veel af van de regels die gelden in Nederland. Vrijwel alle voorzieningen zijn open of gaan begin juli open: musea, theaters, horeca en winkels. Ook sportscholen en zwembaden zijn open. Net als in Nederland kan er gevraagd worden naar de gezondheid.

In de wandelgangen wordt al gezegd dat per 1 juli de regels in Italië, Frankrijk en Kroatië nog verder versoepeld gaan worden.
Op de sites van Ciaotutti.nl en Frankrijkbinnendoor.nl staat tevens een mooi overzicht van de Coronamaatregelen.
https://ciaotutti.nl/coronavir...

https://frankrijkbinnendoor.nl/maatregelen-frankrijk/

 

Hoe is de situatie op je bestemming?Wij hebben nauw contact met de campings. Ze zijn afgelopen weken druk bezig geweest om de camping zo goed mogelijk Coronaproof te maken. Naast dat de campings extra maatregelen nemen qua hygiëne zullen er nog enkele andere maatregelen worden genomen.  Voor meer informatie specifiek voor de maatregelen per camping, mail dan naar: marian@lodgeholidays.nl


FrankrijkOp 15 juni heeft Frankrijk zijn grenzen weer geopend voor Europese toeristen. Een mondkapje dragen is niet verplicht op straat, op de campings, op het strand of andere plekken in de buitenlucht. Wel zijn mondkapjes in Frankrijk verplicht in het openbaar vervoer en in musea. Verder zijn mondkapjes soms verplicht in winkels (elke winkelier of winkelketen mag dit zelf beslissen), theaters en concertzalen. Het dragen van mondkapjes op de camping is niet verplicht.


Italië


Italië heeft al een tijdje zijn grenzen geopend voor Europese toeristen. Mensen wordt aangeraden minimaal één meter afstand van elkaar te houden in de horeca en 1,5 meter op het strand en in het zwembad. Winkels en horeca zijn geopend maar moeten gepaste maatregelen hebben genomen. Mondkapjes zijn verplicht in winkels en het OV en openbare samenkomsten zijn verboden. Het dragen van mondkapjes op de camping is niet verplicht in de buitenlucht.


Kroatië


Campings in Kroatië zijn open sinds 11 mei. Restaurants, bars, musea, attractieparken zijn open, maar moeten gepaste maatregelen hebben genomen. Reisbeperkingen via tussengelegen landen; er mag door Slovenië gereden worden mits dat land binnen 12 uur weer verlaten wordt. Bij de grens kunt u gevraagd worden om het volgende formulier: https://entercroatia.mup.hr  Meld je alvast aan en print document thuis uit. Het dragen van mondkapjes op de campings en openbare buitenruimtes is niet verplicht.


NederlandIn Nederland zijn mondkapjes aanbevolen voor situaties waarin het 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, maar zijn niet verplicht. Ook niet op de campings. Het sanitair en ander gezamenlijke ruimtes op campings weer open. Horeca en andere recreatieve sectoren en culturele instellingen zijn weer geopend. Per 1 juli is er geen limiet meer voor de groepsgrootte mits de 1.5m wordt aangehouden. Per sector wordt bepaald hoeveel mensen er naar binnen mogen. Zwembaden zijn geopend vanaf 1 juli, ook hier geldt de 1,5 meter regel.


Code rood/oranje voor vertrek? 


De RIVM past wekelijks en indien noodzakelijk, het reisadvies aan. Indien 7 dagen voor je vertrek (of 6 of 5 dagen etc.) code rood of oranje wordt afgegeven in het gebied van de door jouw geboekte camping dan geldt dat wij je vakantie annuleren. Wij bieden je dan een voucher aan ter waarde van het reeds (aan)betaalde bedrag.  Code rood/oranje geldt op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Restituties niet mogelijk
We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde reissom. Hier kunnen wij bedrijfseconomisch helaas niet aan beginnen. Wij hopen op jullie begrip.